Om Suzanne

Jag är en demokratikämpe och något av en handelsresande i jämställdhet som gillar utmaningar.
Avkoppling finner jag vid hav och i skog, tillsammans med vänner, familj och gärna i sällskap med vår hund eller varför inte på hästryggen.
Livet är för kort för att inte levas fullt ut varje dag! 

 

Bakgrund

Näringslivsekonom med bakgrund inom bank-, säkerhet- och redovisningssektorn, samt pappersindustrin och hästfoderbranschen.

Statsvetare med inriktning på politisk kommunikation.
Förtroendevald sedan 2004. Heltidspolitiker 2009-2017.
Numera verksam som konsult, personlig rådgivare och samtalscoach samt att ge analysstöd för grupper och chefer. Målet är positiv utveckling och god arbetsmiljö för ledningsgrupper i både privat och offentlig sektor. 
 

Vill dela med mig

Mina erfarenheter av politiskt ledarskap, mitt eget och andras,  vill jag gärna dela med mig av. Erfarenheter som kan komma till nytta för att förstå spänningfälten i och nära makten. Svårigheten att leda i brokiga politiska maktkonstellationer uppmärksammas tydligare efter valet 2018.

Inte sällan styrs kommuner och regioner av en minoritet, vilket inte gör det politiska hantverket enklare. Lägg till dynamiken mellan och inom partier och dess företrädare så kan det uppstå gnissel.
Jag kan vara till hjälp att förstå, lite som en tolk i det politiska spelet och maktordningar som verkar på din arena. Det behöver inte fortsätta att vara infekterat - vi ska skapa sunda miljöer som får individen att växa, laget att fungera och samhället att blomstra. 

Jag bistår gärna i ledningsfrågor i din kommun. Inte sällan är ett par genusglasögon nödvändiga. Medvetenhet gör det lättare att göra rätt, så vi slipper göra fel, göra om och göra rätt...

Utöver ledningsarbete i sig finns det flera sakfrågor och politikområden som jag har lång erfarenhet av och brinner extra för; 
Funktionsrätt och tillgänglighetsfrågor.
Jämställdhetsfrågor.
Destinationsutveckling, kvinnors företagande, näringslivsfrågor, samhällsplanering kring platsens betydelse, innovationsstödjande systemet i form av inkubatorer och science parks, svensk vattenvård kopplat till EUs vattendirektiv.
Frågor som driver utveckling av välfärden och platsen vi bor på dvs kommunerna. 

Jag har gärna en dialog med er förtroendevalda om "Varför" - eller varför inte med er tjänstemän? Ett engagerande samtal om ansvaret ni har för er kommuns/regions utveckling. Utifrån vår analys och ökad förståelse kan sedan politiken ta hand om "Vad" som ska göras och tjänstemännen hanterar "Hur" det görs - allt med respekt och förståelse för varandras roller. Bättre arbetsmiljö, kunskap och resultat för er och alla oss som bor i vårt avlånga land.

 

 Den likställighet vi sträva efter, den kommer,det är icke tu tal om det,men den likställighet,som vi sträva efter, betyder icke likhet mellan män och kvinnor i yttre eller inre avseende,icke ens i arbetsförhållanden,utan den betyder,att vi begära att själva få välja,vad vi anser vara lämpligast för oss. Vi begära att,likväl som männen,få använda vårt eget omdöme i valet av vår egen levnadsbana.
Kerstin Hesselgren i riksdagen 1923

Foto: Viktor Dunér
Foto: Viktor Dunér